01-01-09

Huis van de schildpadden - Annette Pehnt

schildpadden

 

Op de achterflap van het boek:

De meeste komen in het weekend, keurig gekapte dochters en zonen, kleinkinderen in zondagse kleren. Bezorgdheid en schudgevoel voeren hen naar het tehuis waar bejaarde ouders hun dagen slijten tussen tafeltje-dek-je en de avondboterham.
Ernst gaat altijd doordeweeks naar zijn vader, op dinsdag. Dat is ook de vaste dag van Regina, die haar moeder steevast vruchtensap brengt, en soms een bloemetje. Na het bezoeken roken Ernst en Regina samen schuldbewust een sigaret op de parkeerplaats. Verrast door de gedeelde wanhoop, beginnen ze een hartstochtelijke verhouding. Maar is gezamenlijk tekortschieten (weer niet geluisterd naar vader, weer geen geduld gehad met moeder) wel een goede basis voor een relatie?

Mijn mening over het boek:
Een boek die voor velen een herkenbaar verhaal schetst. De nood aan liefde en troost kan blind maken. Vroeg of laat komen de kantjes van de ander naar boven en het pijnlijk besef dat wat er gebeurt niet gebeurd op basis van de juiste keuzes en motieven… Troost kan mooi zijn maar de koude douche achteraf is steeds een zware klap. Zeker als het besef dat er iets niet klopt niet bij beiden op hetzelfde moment komt.

12:10 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.