30-01-09

Boze Tongen - Tom Lanoye

Tom_Lanoye2

Op de achterflap van het boek:

Katrien Deschrijver, de ultieme conformiste, speelt willens nillens elke rol die de wereld achter haar schoonheid vermoedt: fee of feeks, helding of heks, en niets daartussenin. Als in een spiegelpaleis is zij omringd door schimmen van haarzelf. Zo wordt haar verhaal dat van een uiteenvallende familie in een uiteenvallend land in het hart van Europa. Een pop-art Buddenbrooks in België.
Boze tongen brengt een verrassende ontknoping van vele raadsels uit Het goddelijk monster en Zwarte tranen. Vindt Katrien haar verdwenen broertje terug – en wat is er ooit met hem gebeurd? Komt haar vader haar alsnog opzeken in haar cel? Vinden haar twee andere broers elkaar terug in de dark-room van een nichtensauna? Gaat nonkel Leo’s tapijtenfabriek failliet? Wie zijn toch die garnalenvisser en die Gille van Binche? En vooral: wanneer begint eindelijk Katriens proces?

Mijn mening over het boek:
Happy end of dramatiek? Zowel een lach als een traan wekt Lanoye op met dit laatste deel van zijn befaamde trilogie. Een knap staaltje mens-en maatschappijkritiek waar hij er soms pijnlijk recht op zit. Lezen!

17:29 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.