30-01-09

De spiegel van Mercurius - Amélie Nothomb

mercurius

Op de achterflap van het boek:
Een oude man en zijn pleegdochter wonen afgezonderd op een onbewoond eiland. Hun isolement wordt doorbroken wanneer het meisje ziek wordt en een verpleegster ingeschakeld moet worden om haar te behandelen. Die komt een verschrikkelijk geheim op het spoor.
In "De spiegel van Mercurius" diept Amélie Nothomb een aantal archetypen op uit de broeierigste regionen van ons collectieve bewustzijn. Zij trakteert haar lezers op een reeks eigenzinnige bespiegelingen over onschuld en perversie, goed en kwaad, kennis en macht. "De spiegel van Mercurius" is een filosofisch sprookje vol driedubbele bodems, verbale spitsvondigheden en spiegeleffecten. Het is tegelijk een grimmige parabel en een spannend verhaal met twee ontknopingen.

Mijn mening over het boek:

Inderdaad een filosofisch sprookje. Mijn voorkeur gaat naar ontknoping twee omdat mijn sympathie voor Françoise te groot was en plot twee dus voor mij te ongeloofwaardig overkomt en mij minder kan bekoren. Over die ontknopingen ga ik niks vertellen lees het boek gewoon zelf, ik ben er zeker van dat je er geen spijt van krijgt!

17:46 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.