30-01-09

Gods Ingewanden - Amélie Nothomb

godsingewanden

Op de achterflap van het boek:
In haar jongste roman doet Amélie Nothomb het relaas van haar moeizame menswording en blikt ze met veel zelfspot terug op haar eerste drie levensjaren, toen ze zich bewust werd van de macht van het woord en van haar eigen sterfelijkheid. Nothomb kwam drieeëndertig jaar geleden ter wereld in het Japanse Kobe. In den beginne vertoonde de amorfe baby een frappante gelijkenis met een afvoerbuis. Tot wanhoop van haar ouders veranderde het apathische wurm twee jaar later in een schreeuwlelijk, die alleen te paaien viel met een voorraad Belgische chocolade. Op haar derde vielen de poorten van het aards paradijs onherroepelijk achter haar dicht. Sindsdien biedt alleen de literatuur nog enige vertroosting.
Lezers en critici waren laaiend enthousiast over deze briljante, surrealistische roman , waarin de filosofische hoogstandjes, de eigenzinnige bijbelbeschouwingen en de verbale huzarenstukjes elkaar in hoog tempo opvolgen.

Mijn mening over het boek:

Terug een pareltje van Nothomb. Raar uitgangspunt die theorie van de afvoerbuis maar er zit iets in de vergelijking die Amélie in het boek maakt. Geniaal gevonden vind ik. Er worden terug heel wat doordenkertjes meegegeven. Een wijze madame die Nothomb hoe meer ik van haar lees hoe meer ik hiervan overtuigd ben. Kleine boekjes met veel inhoud.

17:35 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.