03-02-09

De rest is geschiedenis - Luc De Vos

lirestisgeschiedenis

Op de achterflap van het boek:
‘Ik werd geboren in een proletarisch CVP-nest van brave katholieke burgers zoals er miljoenen waren in een dozijn, nog niet zo lang geleden in deze barre uithoek van de wereld, ons geliefde Vlaanderen. De kerken zaten vol. Ik heb ze met eigen ogen zien leeglopen. Binnen een paar jaar was het gebeurd. De revolutie was een feit en God was dood. Er bestaan nog individuen die, tegen Nietzche in, geloven dat God niet dood is. Hij ligt wel in coma, zo beweren zij. En ook dat we God nooit mogen onderschatten. Dat we nog een fantastische stunt van God kunnen verwachten in de nabije toekomst. Als een duivel uit een doosje zal hij te voorschijn springen. En de mensen zullen in tranen uitbarsten en prevelen: "God, jongen waar waart gij al die tijd gebleven, we dachten dat gij dood waart, jongen toch!"
In de rest is geschiedenis vertelt Luc De Vos, zanger van de Nederlandstalige popband Gorki, op originele manier over zijn katholieke, Vlaamse jeugd.

Mijn mening over het boek:
Ik ben een fan van Gorki en niet alleen de muziek spreekt me aan maar ook de songteksten zijn stuk voor stuk pareltjes. De woorden van De Vos zijn songs geven een meerwaarde aan de muziek. Dus ik was er zeker en vast van overtuigd dat hij ook in staat was boeken te schrijven. De rest is geschiedenis heb ik in één ruk uitgelezen en het voldeed ruimschoots aan de verwachtingen het onderstaande citaat zegt op zich denk ik genoeg:
"De mensen van nu zien onze wereld en zij denken de normale wereld te zien. Maar ze zien een lijk, een afgekloven been, en ze menen dat deze vernietiging de logica zelve is, niet het resultaat van een neergang. En zij hebben er vrede mee. Het lijkt alsof het altijd zo is geweest, alsof we nooit zijn kwijtgeraakt wat wij ooit hebben gehad."
Schoon verwoord en helaas de nagel op de kop…

19:28 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.