04-04-09

Als jij maar gelukkig bent - William Sutcliffe

Sutcliffe_gelukkig

Op de achterflap van het boek:
Als jij maar gelukkig bent is het verhaal van drie moeders en hun drie zonen van rond de dertig, die zich niet zonder problemen staande proberen te houden in het leven. De ene geeft een weinig succesvol mannenmagazine uit, de andere worstelt met zijn homoseksualiteit en de derde is wanhopig bedroefd vanwege het stuklopen van zijn langdurige relatie.
Terwijl de vrouwen horrorverhalen uitwisselen over hun jongens, beseffen ze hoezeer ze de binding met het leven van hun kroost hebben verloren. Ze besluiten dan ook dat het tijd is om hun zonen te redden. Het plan daarvoor is even simpel als radicaal: ze bellen onaangekondigd bij ieder van hun zonen aan, met de mededeling dat ze een week zullen blijven. De resultaten van deze goede intenties van de moeders zijn zonder meer hilarisch, vaak desastreus, nu en dan ontroerend en altijd meeslepend.
Als jij maar gelukkig bent gaat over moeders die de controle weer overnemen, of het tenminste proberen. William Sutcliffe schets een prachtig en ontroerend, maar ook komisch portret van mensen die tot elkaar veroordeeld zijn, maar ook komisch portret van mensen die tot elkaar veroordeeld zijn, maar elkaar niet meer lijken te begrijpen. Daarmee bewijst hij eens te meer een bijzonder veelzijdig en getalenteerd auteur te zijn.

Mijn mening over het boek:

Leuk en komisch boek maar soms ook pijnlijk herkenbaar en ik vrees niet alleen voor mannelijke dertigers… Life ain’t simple maar soms maken we het zelf eens ingewikkelder dan nodig. De relaties tussen de zonen en moeders zijn mooi omschreven en vooral de komische noot kan ik heel erg smaken. Feel good book, ook mannen kunnen chicklit schrijven en in het geval van Sutcliffe zelfs heel goed. Een aanrader meiden.

18:07 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.