04-04-09

Nu ik dood zal gaan. Mijn laatste woorden, voor mijn kinderen en de wereld - Randy Paush

RandyPausch

Op de achterflap van het boek:

Als je nog maar één kans had… Wat zou je dan willen zeggen? Met nu ik dood zal gaan heb je iets belangrijks in handen. Het is een boek dat je tot nadenken zet over je eigen leven, dat je doet inzien dat alles in het leven een doel heeft- hoe klein ook.
Randy Paush is een ‘gewone’ man van in de veertig met 3 jonge kinderen, die op een dag te horen krijgt dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft: hij heeft terminale alvleesklierkanker. Nu ik dood zal gaan is Randy’s testament in woorden, voor zijn drie jonge kinderen en voor de wereld. Het stond vlak na verschijnen al op nummer 1 van de New York Times bestsellerslijst het boek maakt een onuitwisbare indruk op iedereen die het gelezen heeft.

Mijn mening over het boek:

Inderdaad eentje die indruk na laat en nog maar eens op het feit drukt dat het leven niet voor iedereen even lang duurt. Dit is één van de grootste onrechtvaardigheden. Waarom krijgt de ene 100 jaar en een ander soms amper 20 of zelfs minder? We weten normaal niet wanneer ons einde komt maar één ding is zeker het komt en je wacht best niet tot dan om te genieten. Maak iets van je leven en geniet van iedere seconde. Veel hebben we zelf in handen alleen beseffen we dit vaak niet of pas op cruciale momenten. Alles heeft een reden, ook daar geloof ik sterk in. Toeval, no way…

Enkele sterke citaten:

"Tijd is het enige wat je hebt. En het kan zijn dat je op een dag ontdekt dat je er minder van hebt dan je dacht."

"Muren zijn er om een reden. En als je er overheen bent geklommen kun je anderen helpen door ze te vertellen hoe je dat hebt gedaan."

17:24 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.