10-04-09

De laatste mammoet - Luc De Vos

mammoet

Op de achterflap van het boek:

In De laatste mammoet beschrijft Luc De Vos op zijn eigen, onnavolgbare wijze de lotgevallen van de neven Godfried en Wilfried. Godfried is een buitenbeentje dat de wereld vol sarcasme aanschouwt. Wilfried is de gewone jongen, met normale liefhebberijen en doorsneevrienden. De tegenstellingen worden allengs groter: Godfried leidt een wild leven met drank en drugs en doet achtereenvolgens pogingen om schrijver, komdediant en zanger te worden. Wilfried heeft een burgermansbestaan met kantoorbaan en huwelijk.
Hoewel hun tragische levens dar geen aanleiding toe zouden moeten geven, wekken de beschrijvingen ervan de lachlust op. Luc De Vos weet als geen ander de ellende van Godfried en Wilfried op een geestige en scherpe manier te beschrijven. Zozeer, dat het lezen van De laatste mammoet een vrolijke aangelegenheid wordt.

Mijn mening over het boek:

Waarschijnlijk heb ik de boeken van Vos in de verkeerde volgorde gelezen. De rest is geschiedenis smaakte echt naar meer maar De laatste mammoet is niet echt dat. Ik heb het boek uitgelezen omdat ik dacht het wordt beter maar dat werd het niet echt. Maatschappijkritiek ok maar er werd toch een beetje veel herhaald. Vos kan beter. De pittige passages met licht filosofische ondertoon waren hier veel minder aanwezig dan in "De rest is geschiedenis" jammer want net dat zorgde ervoor dat ik meer van Vos wou lezen.

11:18 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.