10-04-09

Het Sinaasappelmeisje - Jostein Gaarder

 

sinaasappelmeisje

Op de achterflap van het boek:

Op een dag krijgt Georg een brief in handen die door zijn overleden vader Jan Olav aan hem is geschreven. Het is een lange, spannende, intense brief.
Zijn vader haalt herinneringen op aan hun drieënhalf jaar samen. En hij schrijft een sprookje over het Sinaasappelmeisje – spannend, vol humor en ontroerend. Hoe hij haar toevallig heeft leren kennen en hoe hij verliefd op haar is geworden. Dat zij heel leuke jaren met elkaar hebben gehad, maar ook dat hij ongeneeslijk ziek werd. Eerst begrijpt Georg niet waarom zijn vader dit verhaal aan hem vertelt, maar dan wordt steeds duidelijker wie het Sinaasappelmeisje is – zijn moeder. Het sprookje heeft voor Georg dus verstrekkende gevolgen gehad, want hij zou er niet zijn geweest als zij elkaar niet hadden ontmoet.
Maar Jan Olav vertelt niet alleen een sprookje, hij stelt zijn zoon ook vragen in deze brief. Moeilijke vragen voor Georg zoals of hij überhaupt voor een leven op aarde zou hebben gekozen als hij van begin af aan had geweten dat hij ook weer dood zou gaan.
Georg besluit zijn vader antwoord te geven in de vorm van een boek – een boek dat hij samen met hem gaat schrijven.

Mijn mening over het boek:

Helemaal mijn ding! Boek die vlot leest en toch een paar heel sterke levensvragen naar voorschuift waar iedereen vroeg of laat wel eens mee worstelt. Heel origineel gebracht weer, typisch Jostein Gaarder als we terug denken aan "De wereld van Sofie" hij maakt filosofie echt leuk. Zeker een aanrader voor wie graag eens nadenkt over het leven en onze rol hier. Kies jij voor het leven?

11:38 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

:) op het boekenfestijn heb ik zwaar zitten twijfelen om dit boek te kopen. Heb het uiteindelijk niet gedaan. Nu ik dit gelezen heb, heb ik daar wel een beetje spijt van. Ik zal het zeker deze zomer huren bij de bib!

Gepost door: Lze | 13-04-09

De commentaren zijn gesloten.