29-05-09

De Vogelkamer - Chris Killen

vogelkamer

Op de achterflap van het boek:

Wanneer Will Alice ontmoet kan zijn geluk niet op. Ze is slim en sexy, en tot Wills verbazing wordt ze verliefd op hem. Alice zorgt ervoor dat zijn leven weer zin en betekenis krijgt.
Maar de liefde is complex, en juist door zijn toewijding glijdt Will af naar meer duistere dimensies.
In dezelfde stad woont Helen, een actrice. Of: dat is ze van plan te worden, ooit. Voorlopig werkt ze als model.
De levens van Will en Helen komen bij elkaar in een prachtig liefdesverhaal met een twist.
De vogelkamer is een rijke debuutroman over liefde, eenzaamheid, en allerlei soorten relaties: over samenzijn, over uit elkaar gaan, over verlangen, over je veilig voelen bij iemand. Wat is het verschil tussen wat we voelen en wat we doen, wat we bedoelen en wat we zeggen?
In een vervreemdende stijl geeft Killen een mooi beeld van een generatie die gewend is alles via de dubbele laag van beeldschermen en met een overmatig zelfbewustzijn te beschouwen.

Mijn mening over het boek:
Beklijvend boek. Heb het in één ruk uitgelezen! Soms komt het absurd over maar eigenlijk is het vrij zwarte humor. Daar hou ik wel van. Bepaalde problemen waar de hoofdpersonages mee geconfronteerd worden zijn pijnlijk herkenbaar. Bij liefde/relaties laat je dan je hart of je brein regeren? Liefde en relaties zijn complex en niet altijd evident in onze huidige maatschappij. Boek waar ik van genoten heb. Aparte stijl maar zeker niet mis, Killen is er zo eentje om in de gaten te houden, sterk voor een debuut.

17:38 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.