01-08-09

De geheime NEWTON - Geert Kimpen

boek-geheime-newton

Op de achterflap van het boek:
Enkele weken voor Isaac Newton stierf, verbrandde hij dozen vol notities die voor altijd moesten verdwijnen. Na zijn dood bleek dat er nog één kist stond, gevuld met ongepubliceerde documenten. Bisschop Horsley werd gevraagd ze te bestuderen. Toen hij de inhoud van de kist had gelezen, smeet hij de deksel dicht. Er mocht nooit één letter van naar buiten gebracht worden. De geheime Newton, de tweede roman van Geert Kimpen, is gebaseerd op de documenten uit deze kist.
Driehonderd jaar later kreeg de beroemde econoom John Maynard Keynes de kans om de één miljoen woorden te bestuderen. Hij was verbijsterd. Hij stierf voor hij met zijn speech de muren van de Universiteit van Cambridge kon laten schudden op haar grondvesten. Maar de tekst lag al wel klaar: "Niemand die inzage heeft gehad in deze collectie kan volhouden dat Newton de eerste man was van de Verlichting. Newton was de laatste van de magiërs, de laatste der Babyloniërs en Sumeriërs. Al werd hij verleid door de duivel, het is ontzagwekkend hoeveel eeuwenoude raadsels hij verklaarde’. Newton onthulde het mysterie van het universum. Maar zijn grootste geheim bleef verborgen. Tot vandaag…

Mijn mening over het boek:

Zeker en vast een aanrader voor wie graag tussen de regels leest. Het boek bezorgt je veel stof tot nadenken. Het leest als een filosofische thriller. Mijn nieuwsgierigheid voor de Kabbala is in ieder geval gewekt. De Kabbalist het vorige boek van Kimpen staat bovenaan mijn te lezen boeken. Het boek bevat veel boodschappen en wijsheden. Hoe ver ga je voor je dromen… Een vraag waar je na het lezen van dit boek wel eens bij stil staat. Newton ging ver en kwam ook ver… hij veranderde het leven. Hoe ver durf je gaan als je weet dat het leven aan de durvers is?

 

10:55 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.