01-08-09

De Kabbalist - Geert Kimpen

boek-kabbalist

Op de achterflap van het boek:
Een jongeman moet kiezen tussen ultieme liefde of ultieme wijsheid.
Chaim, een jonge kabbalist uit de zestiende eeuw, heeft grote dromen. Hij wil de kabbala, tot dan een mystieke leer voor enkele ingewijden, toegankelijk maken voor alle mensen. De inzichten wil hij voor het eerst in de geschiedenis helder op papier zetten. Chaim vindt in Itschak Luria de meester die hem alle antwoorden op zijn vragen kan geven. In ruil daarvoor is Chaim bereid alles te doen. Maar dan wordt hij hevig verliefd op de vrijgevochten dochter van zijn leraar. Een meisje dat door haar vader is voorbestemd om met een ander te trouwen. Welke opdracht is dwingender? Het ervaren van de ultieme liefde, of het antwoord vinden op de vragen van de mensheid?
Geert Kimpen was gegrepen door de raadselachtige levensgeschiedenis van Chaim Vital, wiens boeken nu pas onder een groter publiek bekend worden. Hij reisde naar Israël, Egypte, Amerika, Engeland en Frankrijk, en verruilde vervolgens zijn hectische bestaan van theaterregisseur voor dat van de stilte van de schrijftafel. Het resultaat is het op ware feiten gebaseerde, inspirerende levensverhaal van Chaim Vital: De kabbalist.

 Mijn mening over het boek:

"Was een leven zonder verandering niet hetzelfde als al dood zijn tussen de levenden?"

Bovenstaande is slechts één van de vele wijsheden die het boek rijk is. Dit boek beantwoorde zeker en vast aan mijn verwachtingen van de eerste tot de laatste pagina heb ik met verwondering gelezen. Bij momenten is het ook een zeer spannend boek. Het tempo is voor mij perfect, de vragen komen en worden gaandeweg beantwoord. Niet altijd rechtstreeks door de auteur maar vaak door jezelf dankzij bepaalde inzichten die je krijgt tijdens het lezen van dit boek. Zeker een aanrader voor wie meer zoekt dan ontspanning in een boek. Het boek barst van de wijsheden die tot nadenken stemmen en wie weet ook wel oogjes openen…

 

11:09 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.