02-08-09

Het Mensdom - Luc De Vos

mensdom186

Op de achterflap van het boek:
Op mijn eerste avond in New York bevond ik mij al in een stripteasebar op Times Square. Ze hadden mij gezegd: ga onmiddellijk naar Times Square want daar brandt de lamp, en ik was bang om iets te missen van al dat vermaak. (…) Dat meisje uit Roemenië hing nog steeds rond die paal te dansen. Ik dacht: deze lieve schat is met de trein en met het vliegtuig langs al die vermaledijde plekken op de wereld gereisd om hier deze mensen in deze zaal op Times Square genot te verschaffen. In olieraffinaderijen, in helse fabrieken, in een hels landschap, werd de kerosine aangemaakt om dit meisje vanuit Roemenië naar hier te brengen zodat ze voor mijn ogen zou kunnen dansen. De roos van de liefde kan inderdaad enkel bloeien op een mestvaalt.
Freddy Mollenvanger blikt terug op een niet geheel geslaagde carrière als zanger van zijn band Het Mensdom. Hij heeft vooral veel last van wisselend succes. In een laatste vruchteloze poging probeert hij New York te veroveren. Toch openen er zich nieuwe perspectieven die te maken hebben met geld, veel geld…

Mijn mening over het boek:

De titel Het Mensdom doet al vermoeden dat het hier weerom om een pareltje vlijmscherpe maatschappijkritiek gaat met heel wat leuke woordspelingen. En deze verwachting wordt volledig ingelost. De aparte schrijfstijl van Luc De Vos spreekt me wel aan al vind ik zeker niet al zijn boeken even goed. Het Mensdom steekt er wel uit. De humor raakt en stemt vaak ook tot nadenken. Voor wie wil, zitten er meerdere boodschappen verstopt in de absurde situaties waarin Freddy Mollenvanger terecht kom. Wie er liever niet over nadenkt kan van blz 1 tot het einde met een smile de lotgevallen van Freddy mee volgen al is het in werkelijkheid alles behalve een grappig verhaal.

11:00 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.