02-08-09

Tournée Générale De geheimen van het Belgische Bier - Geert Degrande

c_tourneegenerale_boek-3d

Op de achterflap van het boek:
In het Canvas-programma tournée générale neemt muzikant en duivel-doet-al Jean blaute zijn Britse vriend en oer-veejay Ray Cokes mee p een queeste naar de geheimen van het Belgische bier. Tijdens hun verrassende, verfrissende en van tijd tot tijd hilarische trip maken ze kennis met 1001 onvermoede aspecten van de rijke Belgische biercultuur en met tal van onbekende toeristische pareltjes. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen: zelf een bier brouwen dat aan al hun eisen voldoet.
Het boek Tournée Générale zet aan de hand van de spraakmakende zoektocht van deze twee bon vivants de boeiendste weetjes over het Belgische bier in de schijnwerpers.
Waarom hebben wij het beste bier en de beste brouwers ter wereld?
Wie zijn de onbekende professoren in ons land die alles over bier weten?
Waarom is bier even complex als wijn?
Welke zijn de oudste familiebrouwerijen van België?
Waarom is een glaasje bier drinken gezond?
Kortom, veel bekende en vooral onbekende weetjes over één van onze exportproducten bij uitstek. En natuurlijk met tientallen toeristische en gastronomische tips.

Mijn mening over het boek:
Mmmmm een boek om dorst van te krijgen en veel tips om deze te laven op een verrukkelijke manier. Wie van de tv-serie houdt zal zeker van het boek houden. Het is op dezelfde luchtige manier samengesteld met heel veel interessante weetjes en anekdotes. Helder geschreven en zeker stimulerend om goesting te krijgen in proeven. Net zoals bij het programma de gezelligheid van het drinken van een goed biertje van het scherm druipt overtuigd het boek eveneens dat Belgisch bier synoniem staat voor: genieten! Ook al zeg ik mijn Duvelke nooit vaarwel dankzij dit boek heb ik toch wel heel wat bruikbare tips om mijn zoektocht naar lekker Belgisch bier met succes verder te zetten. Leuk ook zijn de vele tips van cafés waar je heel wat lekkers vindt. Santé!

11:00 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Waarom O Waarom ben ik helemaal niet verbaasd dit boek hier terug te vinden.
lol

Gepost door: Lize | 06-08-09

Ha Lasonrisa,

Bedankt voor de reactie.
Kijk (eveneens) met ronduit met plezier en interesse naar het programma. Om te blijven volgen.
Ben intussen ook benieuwd naar het boek geworden en: jouw reactie zal ik beslist meenemen in mijn overweging (om het boek wel of niet aan te schaffen).
Denk al dat het zeker goed als kado zal doen.

Met groeten,
Paul K.

Gepost door: paul kuijper | 11-08-09

De commentaren zijn gesloten.