03-08-09

Alleen maar nette mensen - Robert Vuijsje

nette mense

Op de achterflap van het boek:
Op het Amsterdamse Barlaeus Gymnasium had David Samuels verkering met Naomi, een meisje dat precies zo was als hij: brave conversatie op de champagnefeesten van de elite in Oud-Zuid. Nu is David 21 en op zoek. Hij is joods maar door zijn zwarte haren ziet hij eruit als een Marokkaan. Hoort hij bij de Hollanders of bij de mensen die ze allochtonen noemen? Wordt David gelukkig van Rowanda, de Bijlmer-queen die met twee gouden tanden bijna zijn oor eraf bijt, of moet hij met Naomi zijn?
Alleen maar nette mensen is codetaal. Iedereen weet dat je bedoelt: geen mensen die ze allochtonen noemen en vooral geen Marokkanen.

Mijn mening over het boek:

Supergrappig boek, heel ironisch en veel zwarte humor. Het verhaal schetst een aantal aspecten van de multi-culturele samenleving. We zijn er nog lang niet… De identiteitscrisis van het hoofdpersonages is het gevolg van het zich niet thuis voelen in een bepaalde leefwereld plus het gevoel van ‘er moet meer zijn dan dit". Deze zoektocht wordt in het extreme uitgevoerd om tot de schrijnende conclusie te komen dat het leven niet altijd is wat men er van verwacht… Heel grappig geschreven maar eigenlijk eerder tragisch verhaal.

 

12:30 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.