03-08-09

De Celestijnse Belofte - James Redfield

celest

Op de achterflap van het boek:
De roman De Celestijnse Belofte beschrijft de zoektocht naar een manuscript dat diep in het regenwoud van Peru ligt te wachten op ontdekking. Onmiskenbaar bevat het manuscript een schat aan wijsheid, aar er zijn mensen die verspreiding van deze kennis willen tegenhouden. De hoofdpersoon wordt in zijn zoektocht dan ook tegengewerkt door vertegenwoordigers van het gezag, die afbrokkeling van hun macht vrezen wanneer de inzichten uit het geschrift zouden worden ontsluierd. Ondanks het steeds weer dreigende gevaar wordt de tocht voortgezet en geeft het manuscript zijn uitzonderlijke geheimen één voor één prijs aan de hoofdpersoon, maar ook aan de lezer.
De Celestijnse Belofte geeft inzicht in de onschatbare waarde van het toeval en in de cruciale veranderingen die de mensheid te wachten staan. Auteur James Redfield geft blijk van groot psychologisch inzicht en verbindt dat op unieke wijze met de eeuwenoude mystieke traditie.
Zo ontsluiert de roman De Celestijnse Belofte de ideeën die op dit moment de wereld in verandering brengen. Het is een betoverende avonturenroman waarin de lezer met eeuwenoude wijsheid en spirituele ervaringen op een herkenbare en persoonlijke manier in contact wordt gebracht.

Mijn mening over het boek:
Tweede lezing. Toen het boek echt een hype was (eind de jaren 90) kwam het ook in mijn handen terecht. Nu ruim 10 jaar later kwam ik het "toevallig" nog eens tegen. Ik las het opnieuw maar met andere ogen dan vroeger. Veel stellingen uit het boek komen overeen met hoe ik het leven en onze ontwikkeling zie. Het spirituele bewustzijn heeft inderdaad de laatste tijd meer aan kracht gewonnen. Mensen beginnen zich te realiseren dat in onze maatschappij van bezit en materialisme er ook nog andere zaken nodig zijn. Geestelijke gezondheid is iets waar we zelf iets kunnen aandoen om de zogezegde ziektes van de eeuw stress en depressies die beiden symptomen zijn van het steeds verder kwijtraken van je eigen ik te voorkomen. Spiritualiteit is belangrijk en door het lezen van de Celestijnse Belofte kan dit gevoel alleen maar versterkt worden. De verleiding om te gaan experimenteren met energie en het "toeval" hierdoor een handje te helpen is heel verleidelijk…. De wijsheid van de Celestijnse Belofte in combinatie met de wet op de aantrekkingskracht zijn ongetwijfeld onmisbare elementen op weg naar geluk en volwaardig jezelf ontplooien en zijn.

12:30 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.