03-08-09

Wereldberoemd in Vlaanderen Zelfhulpgids voor het BV-schap - Bert Kruismans & Peter Perceval

NBN_A2_KRUISCOVER_MM

Op de achterflap van het boek:
X-factor, Idool, Het leven zoals het is, het lijkt wel of iedereen beroemd wil worden. Elk jaar genieten duizenden gewone mensen van hun eigen "15 minutes of fame" in quizzen, straatinterviews en talentenjachten om daarna te ontdekken dat wereldroem in Vlaanderen toch niet zo evident om dragen is. Nog moeilijker blijkt het om ex-BV te zijn, dat weet niemand beter dan de ex-slimste mens Bert Kruismans.
Bert Kruismans en coauteur Peter Perceval kennen het BV-wereldje van binnenuit door hun werk in de media en schrijven vanuit die ervaring een bevattelijke gids voor iedereen die beroemd is, en denkt het te zullen worden, of het heel graag zou willen zijn. Via een pak sappige anekdotes over het leven achter de schermen van het Vlaamse glamourland maken ze het publiek wegwijs in het leven als idool. Geen potje zal gedekt blijven!

Mijn mening over het boek:

Leuke vakantieliteratuur, grappig en na het lezen ben je blij geen BV te zijn en kijk je met andere ogen naar deze speciale soort. Het feit dat Peter Perceval coauteur was gaf voor mij de doorslag om het boek een kans te geven. BV’s ik lig er echt niet wakker van maar ik weet de humor van Perceval echt wel te waarderen. En moet toegeven het boek heeft me aangenaam verrast. Als stand-up comedien maakt Kruismans zijn reputatie waar. Verschillende passages deden me luidop lachen en de verklaring van het BV-schap en hoe het zo ver gekomen is vind ik hilarisch goed gevonden de vergelijking met de santjes bijvoorbeeld er zit iets in… Een aanrader voor al wie geen BV is, wie wel BV is weze gewaarschuwd het zou wel eens pijnlijk kunnen zijn de realiteit onder ogen te moeten zien.

12:15 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.