19-09-09

België voor beginnelingen - Bert Kruismans & Peter Perceval

belgiebegin

Op de achterflap van het boek:
Sire, er zijn nog Belgen. Laar hoe goed kennen de Belgen zichzelf en hun land? Dat is de vraag die Peter Perceval en Bert Kruismans in dit boek stellen. Ze diepen daarbij een reeks ontnuchterende cijfers en feiten op, die samen een verrassend portret schetsen van de doorsnee Belg en de manier waarop hij werkt en leeft in zijn land. Perceval en Kruismans leggen verbanden waar niemand die ooit zag: van de Iguanodons van Bernissart tot de vrolijke fratsen van Leopold II, van het gedrag van Belgen in het verkeer tot hun geloof, het heeft allemaal met mekaar te maken en het maakt de mensen in dit land tot wie ze zijn. Of zoals Yves Desmet het in zijn voorwoord stelt: "Een inburgeringscursus kan in dit land alleen door humoristen gemaakt worden."
Speciaal voor die mensen die zelf Belg willen worden, zijn aan het einde van ieder hoofdstuk ook praktische tips verzameld die hen kunnen helpen bij de perfecte integratie tot volbloed Belg. Dit boek is een must voor iedereen die wil overleven in dit land in de komende eeuw.
De tekst van het boek vormt ook de basis voor een theaterprogramma waarin Bert Kruismans live de integratiecursus voorstelt.

Mijn mening over het boek:
Hahaha jip Belgen zijn een ras apart en je moet denk ik echt Belg zijn om bepaalde dingen te kunnen snappen. Heel goed geschreven en bij momenten vrees ik pijnlijk realistisch. Leuk tussendoortje maakt me wel benieuwd naar de theatershow die wellicht wel op DVD te vinden is. Voor wie graag lacht en tegen een beetje gezonde zelfkritiek kan. Wellicht zullen de Belgen zo snel niet veranderen…

 

17:34 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.