19-09-09

De grote mysteries van de archeologie - Het terracottaleger

terrabewerkt2

Op de achterflap van het boek:
Deze unieke reeks presenteert in 10 volumes de 10 belangrijkste archeologische ontdekkingen aller tijden. Elk deel bezoekt de archeologische site zoals ze er vandaag uitziet, bevat het fascinerende verhaal van de ontdekking zelf en maakt vervolgens een boeiende reis naar de oude beschaving uit die tijd in woord en beeld. Gebaseerd op fundamenteel wetenschappelijk onderzoek, met schitterende fotografie en buitengewone 3D-reconstructies.
De grafkamer werd gevuld met schaalmodellen van paleizen, torens, edelstenen en zeldzame voorwerpen. Aan de buitenkant bevestigden ambachtslui enkele automatische kruisbogen die eventuele grafrovers met één schot konden doden." (Sima Qian)
Het mysterie:
Eén van de grootste toeristische trekpleisters van China is tegenwoordig, naast de Muur, het unieke terracottaleger dat werd vervaardigd om een keizer naar het hiernamaals te vergezellen. Het is ingegraven in drie kuilen, terwijl het nog steeds een raadsel is waarom een vierde kuil leeg is gebleven.
De hoofdrolspelers:
In 1974 vonden enkele Chinese boeren die niet wisten dat ze aan het plegen waren op de plaats waar het stoffelijk overschot van keizer Shi Huangdi begraven was, een stuk van een groot terracottabeeld. Deze toevallige vondst was de aanzet tot langdurige opgravings –en restauratiewerkzaamheden, die nog steeds doorgaan en één van de grootste meesterwerken uit de eeuwenoude Chinese beschaving aan het licht hebben gebracht.

Mijn mening over het boek:
Wooow zo groot en zo veel? Bijna onmogelijk dat dit vergeten werd en na jaren teruggevonden werd. China een mysterieuze cultuur waar dit terracottaleger zeker één van de toppers is. Iedereen kent de krijgers maar wist je dat het er 7000 waren plus een 600 paarden en 100 strijdwagens. Dit valt niet te vatten. Het moet een werk van jaren geweest zijn waar heel wat kunstenaars/ambachtslieden aan meegewerkt hebben. Als ik ooit in China geraak staan ze zeker op mijn to do list!

17:55 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.