19-09-09

De grote mysteries van de archeologie – Machu Picchu De vergeten berg van de Inca’s

machu_cnossus

Op de achterflap van het boek:
Deze unieke reeks presenteert in 10 volumes de 10 belangrijkste archeologische ontdekkingen aller tijden. Elk deel bezoekt de archeologische site zoals ze er vandaag uitziet, bevat het fascinerende verhaal van de ontdekking zelf en maakt vervolgens een boeiende reis naar de oude beschaving uit die tijd in woord en beeld. Gebaseerd op fundamenteel wetenschappelijk onderzoek, met schitterende fotografie en buitengewone 3D-reconstructies.
Hier wonen de geesten van de Incavoorouders en in dit betoverende panorama, in de schaduw van een top boven de woeste Urubamba-canyon, ligt op 2700 meter hoogte de meest mysterieuze der vergeten steden verscholen: Machu Picchu, de ‘oude piek’ met zijn fantastische geheimen.
Het mysterie:
Hoog op een top tussen de wolken lijken de ruïnes van Machu Picchu de ideale omlijsting van de gebeurtenissen die het einde bezegelden van de Incabeschaving. Op een plaats zoals deze zocht de laatste vorst wellicht zijn toevlucht, opgejaagd door de conquistadores. Bijna een eeuw na de herontdekking lijken alle mysteries die de stad omhullen nog niet opgelost.
De hoofdrolspelers:
Hiram Bingham, een jonge professor van Yale, ging in 1911 met een groep wetenschappers op zoek naar een vergeten stad, het laatste toevluchtsoord van de laatste Incavorst. In Peru ondernam Bingham een lange mars van Cuzco naar het afgelegen Vilcabamba. Na de laatste, afmattende klim naar de top van Machu Picchu stond hij voor de overblijfselen van een indrukwekkende stad.

Mijn mening over het boek:
Machu Picchu niet alleen archeologisch gezien een grote trekpleister maar ook spiritueel gezien. Machu Picchu is onder andere één van de plekken die in het boek de Celestijnse belofte als één van de meest energierijke plaatsen op aarde wordt omschreven. Zit de oude Inca-cultuur hier voor iets tussen? In ieder geval is het ongetwijfeld een plek met heel veel mysterieuse raadsels die wellicht nooit voor 100% zullen ontrafeld worden maar dit maakt het net zo mooi en boeiend.

 

18:00 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hey,

Weet je waar ik deze boeken kan kopen?

Groeten,
Joke

Gepost door: Joke | 09-12-12

Hey,

Ik heb ze geleend bij de bib. Geen idee waar ze te koop zijn.

Groetjes
LaSonrisa

Gepost door: LaSonrisa | 10-12-12

De commentaren zijn gesloten.