20-09-09

Datumloze dagen - Jeroen Brouwers

datumlozedagen

Op de achterflap van het boek:
De dood bestaat niet. Wat bestaat is: het leven, al is dat minder dan een nevelspatje in de oceanen van de tijd. Datumloze dagen is een roman over een troebele vader-zoonrelatie in het teken van leven, liefde, schaamte, dood.
Het leven is een opeenvolging van willekeurige anekdoten. De naamloze verteller in deze roman herinnert zich de paar ontmoetingen met zijn buiten zicht geraakte zoon, die hij nu en dan, sporadisch, toevallig, tegen het lijf loopt. Vader en zoon zijn van elkaar vervreemd, de ontmoetingen leiden niet tot toenadering, laat staan beter begrip. De confrontaties vinden plaats op willekeurige "dagen zonder data". Totdat de zoon zijn verwekker vraagt iets voor hem te doen, dat beider leven…

Mijn mening over het boek:

Ik wou al een hele tijd eens een boek van Jeroen Brouwers lezen. Toen ik datumloze dagen in mijn handen had was ik snel overtuigd. Het citaat over de dood is spek naar mijn bek en klonk zeer veelbelovend. En de verwachtingen werden ruimschoots ingelost, een prachtig boek! Psychologisch sterk, geloofwaardig, tragisch, soms tragi-komisch… Thema’s die wellicht voor velen herkenbaar zijn. De mysterieuze dood die om de hoek komt lonken en voor allen vraagtekens oproept. Echt een aanrader!

 

11:02 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.