20-09-09

Sarah's lot - Kathleen Kent

sarahlot

Op de achterflap van het boek:
Een overrompelende roman, ontstaan uit mondeling overgeleverde verhalen.
Salem, 1692. Net als haar moeder Martha komt de vastberaden Sarah Carrier in opstand tegen de bekrompen, hardvochtige dorpsgemeenschap waarin zij leven. Hoewel hun karakters vaak botsen, verzetten moeder en dochter zich samen tegen de groeiende hysterie die uiteindelijk leidt tot de beruchte heksenprocessen. Martha carrier is een van de eerste vrouwen die in Salem wordt beschuldigd van hekserij. Maar omdat ze weigert te bekennen wordt ze uiteindelijk veroordeeld en opgehangen. Dit is het verhaal over Martha’s dappere verzet, dat haar het leven kostte –verteld door de dochter die de heksenvervolging overleefde.
Kathleen Kent is een afstammeling in de tiende graag van Martha Carrier. Ze heeft Martha’s verhaal, dat van generatie op generatie is doorverteld, als eerste opgeschreven. Het is een onvergetelijke roman geworden over een wereld gedreven door waanzin, maar vooral over de liefde, kracht en moed van een gezin.

Mijn mening over het boek:

Beetje ontgoochelend. Het is een boek waarbij je in het begin moet doorbijten. Er wordt ietsje te veel tijd genomen voor de karakteropbouw van de personages. Je bent al een heel stuk in het boek vooraleer het over de heksenvervolgingen gaat. Vanaf dan is het boek wel spannend en goed opgebouwd. Als je erbij stilstaat dat dit allemaal echt kon gebeuren dan ga je wel even nadenken. Met je verstand kun je die heksenprocessen niet begrijpen…

 

10:58 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.