22-11-09

De ontelbaren - Elvis Peeters

ontelbaren

Op de achterflap van het boek:
Tienduizenden, honderdduizenden, uiteindelijk miljoenen vreemdelingen overspoelen het rijke Westen. De situatie loopt snel uit de hand, overal dreigt de invasie het leven van argeloze gezinnen te ontwrichten. Iedereen zoekt eten en onderdak. Winkels worden geplunderd. De overheid staat machteloos. Er vallen doden.
De bezwerende roman "De ontelbaren" van Elvis Peeters is een evocatief, hopelijk niet al te profetisch, verhaal over menselijke verlangens naar geluk en veiligheid in een wereld vol verschillen, onrust en onbegrip. Hoe veerkrachtig is een samenleving die belaagd wordt door ontelbare anderen? Welke principes komen onder druk te staan? Peeters slaagt er wonderwel in om deze prangende actuele thematiek te omcirkelen in een glasheldere, ontluisterende maar tegelijk uiterst humane roman.

Mijn mening over het boek:

Pfff een moeilijk thema, migratie en hoe er mee om te gaan. Wat als er te veel komen? Houdt een maatschappij dan stand? Totale chaos houden we dit wel vol. Boek die stemt tot nadenken en aantoont dat een goed migratiebeleid niet onbelangrijk is.

 

15:56 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.