22-11-09

Sprakeloos - Tom Lanoye

Lanoye_-_Sprakeloos__image_

Op de achterflap van het boek:
Na een beroerte raakt een amateuractrice en de moeder van de schrijver haar spraakvermogen kwijt. Langzaam en onherroepelijk takelt ze af, steeds minder in staat te communiceren met wie haar lief is. Al in zijn recent verschenen essaybundel Schermutseling (3de druk) schreef Tom Lanoye over haar. Maar hij was nog lang niet klaar met zijn verhaal. Pas in Sprakeloos maakt hij de hele balans op. Die van zijn kleurrijke jeugd, van zijn worsteling met de liefde, van zijn conflicten met de kleine moederdiva, en ten slotte: van de strijd die zij, bron van leven en moedertaal, manmoedig voert, en waarin ze reddeloos en redeloos ten onder gaat en de blijvende woede en pijn die dat oplevert.

Mijn mening over het boek:

Schitterend, Lanoye overtreft zichzelf elke keer weer. Sprakeloos is echt een klein meesterwerk een literaire parel! Meer dan een aanrader! Het is een boek om sprakeloos van te worden, zo echt, zo puur, onverbloemd en bij momenten zo herkenbaar, zo raak... er zijn geen woorden genoeg voor.
Tom Lanoye is niet alleen een briljant schrijver maar het is ook zalig om naar hem te luisteren als hij uit zijn werk voor leest. Als je die kans krijgt zeker doen voor mij mocht hij zijn ganse boek voorlezen. Ik kijk al uit naar zijn volgende!

15:25 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.