22-12-09

Suikerspin - Erik Vlaminck

npvlaminck

Op de achterflap van het boek:
De eigengereide kermisexploitant Jean-Baptist Van Hooylandt weet de hand te leggen op de Siamese tweeling Joséphine en Anastasia, die hij op Vlaamse kermissen tentoonstelt. Het is 1908. Het mensonterende bestaan waartoe hij Joséphine en Anastasia dwingt, laat diepe sporen na. Honderd jaar na de aankoop zijn de gevolgen nog altijd merkbaar in de lotgevallen van zijn nageslacht.
Suikerspin is en boek vol ontroerende momenten en humoristische scènes maar ook met scherpe kanten en donkere nissen. En de kleurrijke wereld van de kermis wordt door Erik Vlaminck zo treffend beschreven, dat de lezer als het ware ooggetuige wordt.

Mijn mening over het boek:

Prachtig plot! Een boek die afwisselend een lach en een traan oproept. Je wordt door het kermisleven meegezogen. Het wisselen van de tijdsgeest is in het begin een beetje wennen maar op den duur volg je de schrijver vlot van het heden in de familiegeschiedenis en terug. Zo kun je stilletjes aan alle puzzelstukjes in elkaar laten passen… Het einde is heel verrassend en tegelijk ook wel vrij tragisch. Zeker een aanrader!

 

16:24 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.