01-03-10

Mannen die vrouwen haten - Stieg Larsson

millenium

Op de achterflap van het boek:
"Mensen hebben altijd geheimen. Het is alleen de vraag hoe je daarachter komt." Lisbeth Salander Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het tijdschrift Millenium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages, én een uitermate goede hacker. Samen vormen ze een ongewoon, maar sterk team.
Mikael wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikael zich hier nog eens op stort. Aanvankelijk lijkt het onderzoek nergens op uit te lopen. Totdat Mikael met hulp van Lisbeth op een spoor stuit dat rechtstreeks naar een zeer duister en bloedig familiegeheim voert…

Mijn mening over het boek:

Minstens even goed als de film. Een echte pageturner van begin tot einde. Goede opbouw van de personages en het tempo is perfect. Ik ben al benieuwd naar het vervolg die één dezer dagen zeker door mijn handen gaat. Ideale vakantieliteratuur al ben ik nu wel niet in vakantiestemming maar ideaal om eens avondje aan niks anders te denken. Pure ontspanning, glaasje wijn en muziekje op achtergrond meer moet da niet zijn.

 

20:46 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.