05-04-10

De vrouw die met vuur speelde - Stieg Larsson

millenium2

Op de achterflap van het boek:
Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millenium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tattoos én ze is een computerhacker van wereldklasse.
Drie moorden, één avond. De slachtoffers zijn twee journalisten die voor Millenium werkten aan een publicatie over mensensmokkel, en Nils Bjurman, de voogd van Lisbeth Salander. Op het moordwapen worden de vingerafdrukken aangetroffen van Lisbeth. Het hele politieapparaat komt in beweging, maar Lisbeth is onvindbaar. Blomkvist, overtuigd van Lisbeths onschuld, gaat langzamerhand een verband zien tussen de drievoudige moord en het artikel in wording over vrouwenhandel.
Dan wordt een vriendin van Lisbeth ontvoerd door een motorbende. Salander laat het aankomen op een bloedige confrontatie met de onzichtbare bendeleider, Zala, en bekende uit haar verleden…

Mijn mening over het boek:

Hmm ik moet toegeven dat ik aan deel twee toch een beetje heb moeten sleuren. Er zitten hier en daar een paar langdradige passages en onnodige herhalingen in. Het plot is ook een stuk ongeloofwaardiger dan het vorige boek. Salander komt veel ongeloofwaardiger over dan in boek 1 ze lijkt wel superwoman bij momenten. Nu op zich nog steeds een goede ontspanningsliteratuur. Benieuwd of deel drie terug beter is.

 

18:45 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik heb alle drie de delen reeds gelezen en vond ze eigenlijk steeds beter worden. Ik kan je wel aanraden om niet te lang te wachten met deel drie omdat het echt wel het vervolg is van deel twee.
dada
Heidi

Gepost door: heidi | 05-04-10

De commentaren zijn gesloten.