05-04-10

De wijsheid van de Ezel - Erik Van Vooren

wijsheidezel

Op de achterflap van het boek:
Wat kunnen wij in hemelsnaam van ezels leren? Verrassend veel! Ezels hebben bijvoorbeeld zelden last van chronische stress, burn-out of depressies. Marketinggoero Erik Van Vooren meende lange tijd dat zijn drukke leven en helse werktempo op hem geen vat hadden. Tot hartklachten hem ertoe dwongen op zoek te gaan naar een manier om stress beter de baas te blijven. De oplossing? Mindfulness.
In dit inspirerende boekje zet hij in zijn kenmerkende no-nonsensestijl kort de basisprincipes van mindfulness uiteen, om daarna onmiddellijk over te gaan tot de praktijk. De heel concrete oefeningen laten je toe mindfulness perfect te integreren in je dagelijkse routine: tijdens het ontbijt, in de file, voor een moeilijke vergadering,… Perfect voor wie de stress van alledag beter wil leren hanteren, maar geen tijd heeft om dikke boeken te lezen!

Mijn mening over het boek:

Zalig boekje! Echt eentje waar ik veel aan gehad heb en waarvan ik ook zeker ben dat het niet zomaar mijn pad op kwam. Het bevatte sleutels die ik net nu nodig heb om verder te kunnen en mij te herpakken. Het boekje bevat een paar heel eenvoudige principe die aantonen waarom ezels zich onder andere niet steeds weer aan dezelfde steen stoten zoals wij mensen vaak wel honderd keer doen en dan nog niet begrijpen wat die steen ons wil zeggen. Heel leuk boekje met heel veel spreuken en citaten met mooie boodschappen. Zeker een aanrader!

 

18:43 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.