07-04-10

Sneeuwwitje 20 jaar later - Henri van Daele

Sneeuwwitje

Op de achterflap van het boek:
Twintig jaar na "En ze leefden nog lang en gelukkig". Sneeuwwitje brengt haar dagen door op het koninklijke paleis Rêverie in Boerentenië. Aan de zijnde van prins Vaillant, haar prins op het witte paard. Het lijkt een eeuwigheid geleden dat hij haar wakker kuste onder het goedkeurende oog van de zeven dwergen. Na een theepartijtje met Doornroosje, Assepoester en prinses Erwtje besluit Sneeuwwitje dat ze van nu af aan voor zichzelf moet opkomen.
Een reis naar haar vaderland geeft haar leven een nieuwe wending. Het onverwacht weerzien met de zeven dwergen en de verloren gewaande toverspiegel van haar stiefmoeder veranderen Sneeuwwitje in een sterke, ondernemende dame. Hoog tijd om af te rekenen met haar overspelige echtgenoot, de commercie rond haar persoon én om de liefde een nieuwe kans te geven. Soms nemen sprookjes wel een heel vreemde wending…
Meester verteller Henri van Dael haalt het sprookje uit de kinderkamer, waar het lang geleden naartoe werd verbannen, en maakt er een pittig fantasieverhaal voor volwassenen van. Met fijne knipoogjes naar de realiteit, milde ironie en gevatte personages. Met prikkelende tekeningen van Nanne Meulendijks en met een uniek lexicon met tal van historische, geografische, folkloristische, economische, toeristische en culturele trefwoorden die je meteen in het universum van Sneeuwwitje introduceren.

Mijn mening over het boek:

Bij momenten hilarisch! Heel leuk boekje die aantoont dat sprookjes vaak niet blijven duren of een duister kantje hebben. De prins op het witte paard heeft niet alleen goede eigenschappen en ook zijn schoonheid is vergangkelijk. Zeer goed gevonden. Ik heb het boekje bijna in 1 ruk uitgelezen en vaak luidop gelachen.

 

17:00 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.