08-04-10

Waarom God lacht - Deepak Chopra

god lacht

Op de achterflap van het boek:
Niets is zo spiritueel als ware vreugde. In Waarom God lacht bewijst Deepak Chopra dit met het intrigerende verhaal van Mickey Fellows. Als zijn carrière als komiek op het punt van instorten staat, dwingt een serie raadselachtige ontmoetingen hem om zijn diepste angsten onder ogen te komen.
Met Waarom God lacht beantwoordt Chopra een vraag die de mensheid al eeuwen bezig heeft gehouden, en laat hij zien dat in onze wereld vol duisternis, humor onze kaars kan zijn: de kunst is om te mediteren op de kaars, en niet op het donker.

Mijn mening over het boek:

Vol verwachting aan dit boekje begonnen maar eigenlijk weinig nieuws bij geleerd. Beetje ontgoochelend zelfs. Deepak Chopra is een grote naam in de literatuur van zingeving… maar hier slaat hij er volgens mij de bal toch een beetje naast. Wat in het boek aan bod komt is allemaal zinnig en waar maar er staat weinig in over humor en de kracht ervan. Ik heb het boekje om twee redenen vastgepakt ten eerste omdat de titel zeer goed gevonden is "Waarom god lacht" ik geloof niet in een god maar als er één is kan ik mij wel goed inbeelden dat hij of zij inderdaad af en toe zit te schuddebuiken van het lachen als hij/zij een oogje werpt op de mensheid. De vraag sprak me dus aan. Plus positieve psychologie, optimisme, invloed van vreugde op de mens dat spreekt me ook aan. De naam Deepak Chopra da kon niet slecht zijn… Maar helaas toch een beetje teleurstellen, wellicht te hoge verwachtingen.

17:00 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.