24-04-10

Belgian Family Brewers - Jef Van Den Steen

belgianbrewers

Op de achterflap van het boek:
Bier brouwen is een bijzonder ambacht, waarbij de kennis en de ervaring van de brouwer vaak al eeuwenlang van generatie op generatie wordt doorgegeven. Dit boek schetst het boeiende verhaal van dertien Belgische familiebrouwerijen en hun traditionele bieren: Bavik, Bosteels, De Halve Maan, De Koninck, Dubuisson, Dupont, Het Anker, Roman, Silly, Sint-Bernard, Van Eecke, Van Honsebrouck en Verhaeghe.
Die brouwerijen hebben zich verenigd en noemen zich de Belgian Family Brewers. Met dat label bieden ze de consument kwaliteitsgaranties: het gaat om bieren die werkelijk in ons land gebrouwen worden, door een onafhankelijke familie die bovendien al meer dan vijftig jaar brouwt. De bieren onder dat label zijn uniek: ze hebben geen kopieën onder en ander naam of etiket.
Ontdek de rijke geschiedenis en de sfeer van de Belgian Family Brewers. Proef van hun bieren met een rijk palet aan smaken, geuren en kleuren. Geniet van de originele bierrecepten van kok Stefaan Couttenye (’t Hommelhof, Watou). Een smakelijk overzicht van authentieke bieren van bij ons, samengesteld door Jef Van Den Steen, dé bierexpert in Vlaanderen en Nederland.

Mijn mening over het boek:

Een boek om dorst van te krijgen! Ideale lectuur voor op een zomerse zondag waarbij je inspiratie op doet voor de hopelijk vele terrasjes die de komende zomer rijk zullen zijn. Inspiratie om lekkere bieren te proeven maar ook leuke weetjes om met je vrienden te delen. Voor bierliefhebbers zeker een aanrader.

 

12:41 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.