24-04-10

Mindfulness voor je kids - David Dewulf

mindfulneskids

Op de achterflap van het boek:
Kinderen kunnen leren om hun gevoelens te plaatsen en tot rust te komen. Dit is belangrijk, want steeds vaker hebben ze last van spanningen of haken ze af op school. Mindfulness, de succesvolle methode om efficiënt om te gaan met stress, blijkt ook bij kinderen tot goede resultaten te leiden. Ze leren hun aandacht te versterken en krijgen meer zelfvertrouwen. Dit boek introduceert kinderen op een heel speelse manier in de wereld van de mindfulness, aan de hand van een leuk verhaal met aangepaste oefeningen. Zowel ouders als kinderen maken kennis met Pol de Trol, Grommy en Hartenlief, en zetten samen een eerste stap naar meer rust en harmonie.
David Dewulf is arts en autoriteit op het vlak van mindfulness. Hij richtte het Instituut voor Aandacht en Mindfulness op en geeft al vele jaren training, zowel aan volwassenen als aan jongeren. Daarnaast werkt hij samen met verschillende universiteiten om het effect van mindfulness verder te onderzoeken.

Mijn mening over het boek:

Ik heb er eerlijk gezegd enorm van genoten om mij onder te dompelen in de wereld van Pol de Trol, Grommy, Kwebly en Grommy. Super hoe de principes van mindfulnes op een speelse manier toegankelijk gemaakt worden voor kids. Dit zou verplichte stof op de basisschool moeten zijn. Veel beter dan rilatine! Het is ook iets wat denk ik leuk is om samen met je kind op te bouwen. Sprookjes hadden oorspronkelijk ook een educatieve waarde deze verhaaltjes over Pol de Trol en co kunnen zeker ook als voorleesverhaaltjes tellen! Dit boek toont ook aan dat Mindfulness niet moeilijk hoeft te zijn, kinderspel als je maar verder wilt op je pad en de schat in jezelf wil ontdekken!

 

12:49 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.