27-06-10

Landen - Laia Fàbregas

Fabregas_Landen

Op de achterflap van het boek:
Een oude Spaanse man zit in het vliegtuig naast een jonge Nederlandse vrouw. Ze raken met elkaar in gesprek. 'Hij overleed tijdens de landing.' vertelt zij aan het begin van deze raadselachtige roman. Ze neemt een kistje mee dat hij tijdens de gehele vlucht bij zich had.
Hij vertelde haar dat hij in de jaren zestig als gastarbeider naar Nederland was verhuisd, met een Nederlandse vrouw trouwde en samen met haar drie zoons kreeg. Na vijftien jaar moest het gezin terug verhuizen naar Spanje.
De jonge Nederlandse vrouw werkt bij de Belastingsdienst, zit niet graag alleen thuis en eet daarom vaak bij het eetcafé van een bevriende barvrouw. De weekeinden gebruikt ze om mensen te bezoeken die voorkomen op een lijst. Tussen de honderd namen verwacht ze de persoon te vinden die ze nodig heeft.
In afwisselende 'hij' en 'zij' hoofdstukken beschrijft Laia Fábregas een intrigerende zoektocht.
Landen is een verhaal over toeval en ongeluk, over je aanpassen in een nieuw land en over nostalgie, eenzaamheid en onvoorwaardelijke liefde.

Mijn mening over het boek:

Boek die ik bijna in 1 ruk uitgelezen heb. Het tempo ligt goed, het is spannend omdat je in het begin totaal niet door hebt wat die lijst betekent dit wordt mooi opgebouwd tot een schitterend plot. Boek met hier en daar ook iets in om over na te denken. Bestaat toeval? En hoe bepaalde gebeurtenissen de rest van je verdere leven kunnen beheersen en bepalen.

 

 

18:53 Gepost door LaSonrisa in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.