15-08-10

Max (en the Wild Things) - Dave Eggers

wild things.jpg

 


Op de achterflap van het boek:
Max (En de Wild Things) gaat over de verwarring van een jongetje, Max, dat zijn weg probeert te vinden in een wereld die hij niet onder controle heeft. Zijn vader is ervandoor, zijn moeder brengt haar tijd door met haar nieuwe vriend en zijn tienerzus heeft andere zaken aan haar hoofd.
Max blijkt in staat tot verbazingwekkende transformaties: hij draagt zijn wolvenpak, bijt zijn moeder en kan zijn uitbarstingen niet altijd controleren. Na een ruzie vlucht hij het huis uit en het bos in. Daar vindt hij een boot en vaart de open zee op. Hij belandt op het eiland van de Wild Things, en wordt al snel gekroond tot koning. Maar Max realiseert zich dat de Wild Things – manisch-depressieve monsters met een ongepolijst temperament – net zoveel van hem willen als hij van hen…

Mijn mening over het boek:

Leuk boek dat leest als een trein. Het is een boek met onderliggende boodschappen maar je hoeft die niet te zien of te zoeken om van het boek te kunnen genieten. Heerlijk om je te laten meedrijven in de fantasie van de auteur.

17:14 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.