10-12-10

Champagne - Amélie Nothomb

amelienothomb_champagne.jpg

Op de achterflap van het boek:
Wie heeft er nooit van gedroomd om zijn banale, alledaagse realiteit te verruilen voor een avontuurlijk bestaan? Baptiste Bordave leidt een onbenullig leventje als kantoorpik, tot de dag dat een wildvreemde man in zijn appartement de laatste adem uitblaast. De overledene is de puissant rijke Olaf Sildur, trotse bezitter van een Jaguar, een luxevilla en een bloedmooie vrouw. Baptiste neemt de identiteit van de dode aan en hoopt zijn dagen te slijten in ledigheid, aan de zijde van de beeldschone weduwe, die daar volstrekt geen bezwaar tegen heeft. Zijn leven staat voortaan in het teken van vrijheid, schoonheid en dolce far niente.
Champagne! is een allesbehalve stichtelijk verhaal over een universele wensdroom. Dit exuberante sprookje voor volwassenen wordt voortgestuwd door halve waarheden en hele leugens, complotten, spionnen en een hoop geheimzinnigheid. De dronken makende paradoxen, de benevelende surrealistische wendingen en de bedwelmende verbale acrobatieën stijgen de lezer gegarandeerd naar het hoofd.

Mijn mening over het boek:

Terug een schitterend werk van Amélie Nothomb. Ik heb dit boekje in één ruk uitgelezen. Mysterie, humor, zalig taalgebruik maken van dit werk weer een pareltje.

17:44 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.