10-12-10

Eenzaam Heden - Naema Tahir

tahireenzaam.jpg

Op de achterflap van het boek:
Dina Mohajer, het oudste kind van een Pakistaans migrantenechtpaar, wordt geboren in Londen. Haar ouders worstelen met hun migrantenbestaan. De blik van moeder Ruttie is gericht op de toekomst. Ze wil in Engeland een bedrijf opzetten en zo een succesvolle zakenvrouw worden. Humayun, haar echtgenoot en Dina’s vader, kan echter niet aarden in Londen. Zijn grootste wens is terug te keren naar Pakistan. Hij leeft in het verleden.
Dina wil leven in het heden. Ze kiest radicaal voor haar Britse identiteit om te ontkomen aan haar leed als migrant, maar ook om te ontkomen aan de macht van haar moslimvader. Ze eet alleen Engels eten, praat deftig en Engelser dan de Engelsen. Ze zet zich af tegen haar medemigranten, in de hoop zo nog Engelser te worden. Gaandeweg voelt ze zich aangetrokken tot haar buurman, weliswaar ook een Pakistaanse migrant, maar iemand die zich heeft weten aan te passen aan Engeland; De vraag is: brengt haar zoektocht naar een thuisgevoel haar geluk en rust?
Eenzaam Heden is het ontroerende en tragikomische verhaal van een ontheemde tiener die zich door haar intelligentie, ontwapenende brutaliteit en spitse humor staande probeert te houden in een gezin waarin iedereen door te dromen het pijnlijke bestaan als migrant wil vergeten.

Mijn mening over het boek:

 

Ik hou wel van de stijl van Naema Tahir met een vleugje humor neemt ze toch wel zeer heikele thema’s onder de loep in haar romans. Ze stammen onbewust tot nadenken en hebben wel degelijk een boodschap. Ik heb van deze roman genoten.

 

 

17:39 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.