12-03-11

De figuranten - Bret Easton Ellis

figuranten.jpg

Op de achterflap van het boek:

Met zijn debuut Minder dan niks veroverde Bret Easton Ellis op zijn twintigste stormenderhand de wereld. Nu vijfentwintig jaar later, is er De figuranten, het langverwachte vervolg op dé cultklassieker uit de jaren tachtig. Clay Easton, de hoofdpersoon uit Minder dan niks, is inmiddels een succesvol scenarioschrijver. Rond kerst verruilt hij zijn appartement in New York voor zijn luxe flat in Los Angeles om als medeproducer te helpen bij de casting van een op zijn scenario gebaseerde film. Algauw raakt hij verstrikt in een intrige waarin zijn oude vrienden Julian, Blair, Trent en Rip een rol spelen.
Clay komt in de ban van de bloedmooie maar talentloze actrice Rain Turner. Hij speelt een cynisch machtsspel met haar, waarvan hij uiteindelijk zelf het slachtoffer dreigt te worden als hij betrokken raakt bij een gruwelijke moord. De figuranten is een roman over ontmenselijking, waarin Bret Easton Ellis opnieuw een viruoos spel speelt met fictie en werkelijkheid, en de lezer naar een onthutsende ontknoping voert.

 

Waardige opvolger voor "Minder dan niks". Zorg dat je de hoofdrol blijft spelen, wees niet tevreden met een figurantenrol in je eigen leven! Maatschappijkritisch, voor Ellis fans zeker en vast een aanrader!

Mijn mening over het boek:

11:13 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.