12-03-11

De kunst van het geluk. Een Zoektocht. - De Daila Lama & Howard Cutler

dalai lama geluk.jpg

Op de achterflap van het boek:

"Ik ben ervan overtuigd dat de zoektocht naar geluk het doel van ons leven is." Of iemand nu gelooft of niet, welke godsdienst iemand ook aanhangt, iedereen is op zoek naar iets beters in het leven. Dus is geluk de beweegreden van het hele bestaan..." Dit zijn de woorden van de veertiende Dalai Lama, spiritueel leider van Tibet, Nobelprijswinnaar, voorvechter van geweldloos verzet; een gelukkige man, die altijd lacht, hoeveel onrecht hem en zijn volk ook is aangedaan.
Geluk ligt binnen ieders bereik. Het is een houding die je aanneemt tegenover anderen en tegenover jezelf: een houding die draait om communicatie, openheid en herkenning. Inzien dat een ander - niet anders dan jijzelf - een mens is, is de eerste stap naar zelferkenning en innerlijke vrede.
Te vaak plaatsen facetten van ons leven - relaties, gezondheid, welvaart en zo verder - ons voor obstakels, die we het hoofd moeten bieden. De kunst van het geluk, dat de Dalai Lama schreef samen met psychiater Howard Cutler, is een handleiding. Meer dan 2500 jaar boeddhistische kennis en helder inzicht bieden hulp bij dagelijkse problemen. Door gesprekken, verhalen en meditaties maakt de Dalai Lama duidelijk hoe we angst, onzekerheid, woede en moedeloosheid kunnen overwinnen.

Mijn mening over het boek:

 

Geluk zoeken is dat niet de reden van ons bestaan? Dit boek bevat op een vrij toegankelijke manier tips om een stukje dichter bij geluk te komen.

11:55 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.