21-07-11

De diefstal van mijn jeugd - Natascha Kampusch

kampusch.jpg

Op de achterflap van het boek:
Wanneer Natascha Kampusch op 2 maart 1998 op weg naar school door een onbekende man een wit bestelbusje in wordt getrokken, denkt ze dat haar laatste uur heeft geslagen. Even later ligt het meisje van tien in een deken gewikkeld op een koude keldervloer. om haar heen is het aardedonker, de lucht is bedompt en benauwd. In deze gevangenis van amper vijf vierkante meter zal Natascha de komende achtenhalf jaar doorbrengen. Wolfgang Priklopil is de enige met wie ze contact heeft. Ze wordt door hem mishandeld, vernederd en onderdrukt. Pas in de zomer van 2006 slaagt ze erin te vluchten, iets wat ze al vanaf de allereerste dag van plan was.
Pas nu voelt Natascha zich sterk genoeg om haar verhaal te vertellen. In openhartige en pijnlijk eerlijke bewoordingen vertelt ze over haar moeilijke jeugd, de gevangenschap en de lichamelijke en geestelijke mishandeling. Ook beschrijft ze hoe ze in deze uitzichtloze situatie leerde sterker te zijn dan haar ontvoerder. Dit is het relaas van een meisje dat vocht, een meisje dat iets onvoorstelbaars wist te overleven en nooit heeft willen opgeven.
Natascha Kampus werd op 17 februari 1988 in Wenen geboren en werd het slachtoffer van de langste ontvoering uit de hedendaagse geschiedenis. In 2006 wist ze te ontsnappen en sindsdien probeert ze een normaal leven te leiden. In het voorjaar van 2010 heeft ze eindexamen gedaan.

Mijn mening over het boek:
Ook hier helaas geen fictie maar waar gebeurd. Vreselijk dat mensen dit anderen kunnen aandoen. Erg welke invloed hij had op zijn slachtoffer niet te geloven dat ze verschillende malen samen in de buitenwereld geweest zijn…

11:00 Gepost door LaSonrisa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.